επιμέλεια: Μιχάλης Μουζουράκης, προγραμματιστής

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ιστολογίων, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, αλλά και με τον τρόπο που γράφονται ή δημοσιεύονται.

Προσωπικά ιστολόγια: Το προσωπικό μπλογκ είναι ένα συνεχές ημερολόγιο ή σχολιασμός από ένα άτομο. Τα προσωπικά ιστολόγια είναι η πιο διαδεδομένη μορφή μπλογκ.

Εταιρικά ιστολόγια: Ένα μπλογκ μπορεί να έχει δημιουργηθεί για εμπορικούς σκοπούς. Είτε εσωτερικά σε μια εταιρία για να στηρίξουν την επικοινωνία ανάμεσα στους εργαζομένους, είτε εξωτερικά, ως μέσο μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων.

Με βάση τη μορφή του περιεχομένου: Ένα blog που αποτελείται από βίντεο, αποκαλείται vlog. Αν περιέχει συνδέσμους σε άλλες σελίδες ονομάζεται linklog ενώ αν περιέχει φωτογραφίες photoblog.

Ανάλογα με τις συσκευές με τις οποίες είναι συμβατό: Μερικά μπλογκ είναι γραμμένα για να διαβάζονται μέσω κινητών τηλεφώνων η υπερφορητών υπολογιστών (PDAs) και ονομάζονται moblogs.

Ανάλογα με το είδος: Κάποια ιστολόγια επικεντρώνουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Έτσι υπάρχουν πολιτικά, ταξιδιωτικά, επιμορφωτικά, μουσικά, επιστημονικά μπλογκ.

M.M.

Advertisements