Ελλάδα

  • Αμαλία Καλυβίνου: Η Α. Καλυβίνου παρουσίασε τον τραγικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαν την ασθένειά της κάποιοι ανεύθυνοι γιατροί του ΕΣΥ και επανέφερε το ζήτημα της δημόσιας υγείας στην ημερήσια διάταξη. Ακόμη και μετά το θάνατό της ο λόγος της εξακολουθεί να συγκινεί.
  • Ξυλοδαρμοί σε αστυνομικά τμήματα: Μέσα από μπλογκ έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια πολλές υποθέσεις βασανιστηρίων και εξευτελισμών μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του βίντεο από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, που ανάγκασε την ελληνική κοινωνία να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.
  • Διαδήλωση για τα καμμένα: Το καλοκαίρι του 2007 μπλογκ και κινητά λειτούργησαν καταλυτικά στην οργάνωση μιας μεγάλης, αυθόρμητης και κατά πολλούς αντικομματικής διαδήλωσης στο Σύνταγμα. Περίπου 15.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» σε μια οργισμένη διαμαρτυρία για την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού που οδήγησε στο θάνατο πάνω από 60 ανθρώπους.

Κόσμος

  • ΗΠΑ: Το 2002 ο ρεμπουπλικανός γερουσιαστής Trent Lott προέβη σε ρατσιστικά σχόλια. Το θέμα πέρασε μόνο στις ηλεκτρονικές σελίδες του CBS και το επιτελείο του εκτίμησε ότι θα ξεφούσκωνε εντός 48 ωρών, όμως οι μπλόγκερ είχαν διαφορετική άποψη. Αναπαρήγαγαν, συντήρησαν και διέσπειραν την είδηση, με αποτέλεσμα ο βουλευτής να αναγκαστεί να παραιτηθεί.
  • Γαλλία: Επί υπουργίας Σαρκοζί στο υπουργείο εσωτερικών της χώρας, οι νέοι των προαστίων συντόνισαν μέσω κάποιων μπλογκ την πολυήμερη εξέγερση τους.
  • Μιανμάρ: Τα μπλογκ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πρόσφατη εξέγερση στην ασιατική χώρα ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία, όντας η μοναδική πηγή ενημέρωσης σε μια στιγμή απαγόρευσης της πληροφόρησης.
Advertisements