Το Μαχητό Τεκμήριο γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2008 ως αφιέρωμα ένθετο στις σελίδες της Αυγής. Σκοπός του, να προσφέρει τεκμηρίωση για θέματα της ευρύτερης επικαιρότητας.

Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι και η τεκμηρίωση θεμάτων δεν είναι άμοιρη ιδεολογίας. Οι προτάσεις της είναι ταυτόχρονα μάχιμες και μαχητές. Αμφισβητούν, αλλά μπορούν και να αμφισβητηθούν. Τεκμήριο, επομένως, γιατί η επιδίωξη είναι να προσκομίσουμε τεκμήρια, στοιχεία, πληροφορίες. Μαχητό, ωστόσο, γιατί τα τεκμήρια αυτά που προσκομίζουμε υπόκεινται σε έλεγχο: μπορούν να υποστούν κριτική, να δεχτούν αντιρρήσεις, να αμφισβητηθούν.

Με κίνδυνο να γίνουμε «κλισέ», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την «Αυγή» και τους ανθρώπους της που καλοδέχτηκαν αυτήν την πρωτοβουλία και δούλεψαν μαζί μας, καθώς και τον Στρατή Μπουρνάζο για τη βοήθειά του στα πρώτα βήματά μας. Είμαστε ανοιχτοί και σε σχόλια και σε παρατηρήσεις και σε δηλώσεις διαθεσιμότητας.

Καλή ανάγνωση!

Η συντακτική ομάδα

Χρυσούλα Αντωνίου – Ματίνα Βασιλείου – Γιώργος Ιωαννίδης – Πέτρος Καλκανδής – Γιώργος Καλπαδάκης – Αλέξανδρος Κεσσόπουλος – Κατερίνα Λαμπρινού – Αναστασία Λαμπροπούλου – Γιάννης Μπαλαμπανίδης – Παναγιώτης Πάντος – Δημήτρης Παπαγιαννάκος – Ιουλία Σκουνάκη – Βάσω Τσιμπίδα

επικοινωνία: mahito.tekmirio@gmail.com

Advertisements